Engelsiz Üniversite Çaliştayi | Özel Eğitim Öğretmenliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ

Engelsiz Üniversite Çaliştayi

Engelsiz Üniversite Çaliştayi

Ülkemizde Yükseköğretim Kuruluna bağlı üniversiteleri kapsayan İlk Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı 19 Mayıs 2007 tarihinde ODTÜ'de düzenlenmiştir. 
İlgili kurumları temsilen katılan temsilcilerden olumlu geribildirimler alınmıştır. Kurumlar arası işbirliğini artırmak ve bilgi paylaşımı amaçlanmış, çalıştaylar süreklilik kazanmış, devamında da  Engelsiz Üniversiteler Platformu oluşturulmuştur.
 2007 Ekim ayında elektronik ortamda kurulmuş olan Engelsiz Üniversiteler Platformu'nda üniversiteler ve temsilcilerine yönelik bilgiler, çalışma ve proje örnekleri bulunmaktadır. Yükseköğretimde görevli akademik, idari personel ve öğrenci temsilcilerinin üye olduğu platform geniş bir kitleye hizmet etmektedir.
Yapılan çalışmaların daha etkin ve ulaşımın daha rahat olabilmesi için ilgili bölgeler belirlenmiş ve kurumların katılımı ile bölgesel toplantılar hayata geçirilmiştir. İlk kez İzmir'de bulunan üniversitelerin bir araya gelmesi ile başlatılmış olan bölge toplantıları, 2010 yılında Ege Üniversitesi'nde düzenlenen 4.Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı ile diğer üniversitelere de duyurulmuş ve bölgesel toplantıların yapılması önerilmiştir. Bu yıl bölgesel toplantıların 15.si 20-22 Nisan 2016 da Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde  düzenlenmiştir. 
Farklı gereksinimleri olan bireylerin yükseköğretim yaşamları ile ilgili öğretimsel ve fiziki düzenlemelerin gerekliliğine inanan ve bu konuda kurulduğu günden itibaren gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeyi kendisine bir ilke belirlemiş üniversitemizi temsilen, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Nilay Kayhan katılmıştır. Çalıştayda eğitim-öğretim ile ilgili düzenlemeler oturumunda Kayhan, ''Farklı gereksinim türlerine özgü eğitim-öğretim düzenlemelerinde yeni yaklaşımlar, işbirliği ve çözüm önerileri'' konulu bir sunum gerçekleştirmiştir.