Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Destek Eğitim Odası | Özel Eğitim Öğretmenliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ

Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Destek Eğitim Odası

Özel Gereksinimli Öğrenciler İçin Destek Eğitim Odası

Özel gereksinimli öğrenciler için destek eğitim odası

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve HKÜ Özel Eğitim Kulübü öğrencileri tarafından, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için Gaziantep Şehitkamil ilçesine bağlı Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokuluna “Özel Eğitim Sınıfı Ve Destek Eğitim Odası” açıldı.

GÖZLEM VE İNCELEMELER YAPILDI
Üstün yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesini amaçlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim elemanları, oda hakkında görüşme- gözlem ve incelemeler yaptı. Yapılan incelemelerin ardından kısa sürede destek eğitim sınıfı fiziksel alan açısından yeterli hale getirilerek, akıl oyunları ile donatıldı.
Kaynaştırma uygulamaları yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile üstün yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş olan eğitim odasının açılışı; HKÜ Akademisyenleri Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Eğilim Fakültesi Özel Eğitim bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, Özel Eğitim Bölümü Araştırma görevlileri, Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu Müdürü Kamil Hacıoğlu, Rehber Öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
“OKULLAR GEREKSİNİME GÖRE DÜZENLENMELİ”
Açılışta, öğrencilerin ders dışı saatlerde aldıkları destek eğitiminin önemine değinen HKÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, özel gereksinime ihtiyacı olan öğrencilerin bu odayı kullanılmasına yönelik bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Eğitimin işlevinden bahseden Özaydın; “Bizler eğitimci olarak öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda yeni şeyler geliştirmek zorundayız. Bu nedenle okullarında öğrencilerin gereksinimlerine göre düzenlenmesi gerekiyor. Bu düşüncelerle yola çıkarak bugün üzerinde yoğunlaştığımız destek eğitim odasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bu tür çalışmalara her zaman destek verecek ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Özel araç-gereç ile eğitim materyallerinin sağlandığı ve öğrencinin yetersizliğine uygun fiziksel, sosyal, psikolojik ortam düzenlemelerinin yapıldığı destek eğitim odasının açılış etkinliği, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.