Otizm Farkındalık Etkinliği | Özel Eğitim Öğretmenliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ

Otizm Farkındalık Etkinliği

Otizm Farkındalık Etkinliği

 Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde 'Otizm Farkındalık' etkinliği düzenlendi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Oditoryum Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda otistik çocuk ile ailesi katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, otizmin toplumca bilinmesi ve gerekli duyarlılığın oluşması için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’de 352 bin otizmli çocuk ve gencin bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Yapılan çalışmalar göstermiştir ki yaygın gelişimsel bozukluk tanısı alan çocuklara sahip ailelerde boşanma oranı yüzde 80 oranlarında olduğu gözlenmiştir. Eğitim fakültemiz için daha önemli bir veri ise 0-18 yaş arasındaki 352 bin otizmli çocuk ve gencimizin sadece 26 bininin okullaşabilmiş ve eğitime ulaşabilmiş olmasıdır. Büyük bir aile olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bir yandan bilimsel çalışmaları büyük bir hızla yaparken diğer yandan da sosyal sorumluluk projelerine toplum yaşamında yer almaya çalışıyoruz. Otizmin toplumca bilinmesi ve gerekli duyarlılığın oluşması için elimizden geleni yapmaktayız. Eğitim fakültemizde özel eğitim öğretmenliğini bu sene faaliyete geçirdik." 
 

 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen “Otizm Farkındalık Sempozyumu” katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, sempozyumda gerçekleştirilen panel büyük bir beğeni ile takip edildi.

Otizm Farkındalık Sempozyumunda; Panel başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk yaparken, Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül “Tanılama ve Takip Sürecinde Aile”, Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın “Eğitimde Davranışçı ve Doğal Yaklaşımlar” konularını ele aldılar. Konuşmacıların ardından, Öğretmen Sakine Mert “Bizim hikayemiz” adlı konuyu anlatırken, Öğretmen Mehmet Kınıklı ise “Kuramdan Uygulamaya” isimli konuyu izleyicilerle paylaştı.

Programın ikinci kısmında; Gaziantep Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin etkinlikleri, Gaziantep Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci sergisi, kermes, Volkswagen Kulübü “Otizim Farkındalık Turu” ve HKÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile “Otizmin Farkındayız” balon etkinliği gerçekleştirildi.