21 Mart Down Sendromlular Günü Farkındalık Çalışması | Özel Eğitim Öğretmenliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ

21 Mart Down Sendromlular Günü Farkındalık Çalışması

21 Mart Down Sendromlular Günü Farkındalık Çalışması

Farkındalık Çalışmasıyla Geleceğe Gülümseyerek Bakın
 
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Nilay Kayhan ve Arş. Gör. Merih Toker öncülüğünde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Down Sendromu gününe dair bir farkındalık çalışması yaptılar.
 
HKÜ Öğretim üyeleri, Gaziantep Down Sendromu Derneği Başkanı Gülay Tutar’la görüşerek, sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren dernek ile işbirliği yapıp, il genelindeki çalışmaları değerlendirerek çalışma planı oluşturdular.
 
Öğrencilerin dernek başkanı ile tanışmaları ve çalışmalara gönüllü katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda,down sendromu tanısı olan çocukların ailelerinin gereksinimleri dinlenerek, ne tür destekler sunulabileceği kararlaştırıldığı ifade edildi.
 
Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydı ve Yrd. Doç. Dr. Nilay Kayhan dernek üyesi anneler için eğitim ve beceri odaklı bir çalışma yürütmeleri ile ilgili planlama yaptı. Gönüllülük esasına göre öğrencilerdownsendromu olan yetişkin bireylerin sosyal katılımlarının desteklenmesi amacıyla, akran ilişkilerini temel alan etkinliklerini planlayarak hayata geçirilmesi için iş takvimi oluşturdular.
 
Dernek üyesi anneler adına konuşan dernek başkanı Gülay Tutar, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Üyelerine, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a, Eğitim Fakültesi Dekanı, öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür etti.